Καστοριά: Διανομή τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες

Στην διανομή τροφίμων και ειδών καθαριότητας στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ προχωράει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς την Τρίτη 17 Μαΐου, μόνο σε τετραμελείς, πενταμελείς, εξαμελείς και επταμελείς οικογένειες.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τη 13:00 στο σημείο ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς, όπου θα εξυπηρετηθούν οι ειδικές ομάδες των ωφελούμενων όλων των Κοινωνικών Εταίρων (Δήμου Καστοριάς – Δήμου Άργους Ορεστικού – Δήμου Νεστορίου και της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής) και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Σε ότι αφορά τη διαδικασία της διανομής, οι ωφελούμενοι θα προσεγγίζουν το σημείο με όχημα τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες που αναλύονται παρακάτω.

1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.

2. Θα διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:

α. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

β. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.

γ. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

2. Να διαθέτουν το κατάλληλο έγγραφο πιστοποίησης/ταυτοποίησης δηλαδή το ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης μαζί με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή με την εξουσιοδότηση του ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής).

3. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος