Καστοριά – Δ. Κοζατσάνη: “Θα ζητήσουμε επιπλέον κλιμάκιο για τον έλεγχο των ζημιών”

“Θα ζητήσουμε να έρθει στην Καστοριά καινούργιο κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών καθώς το κλιμάκιο που βρίσκεται στη Φλώρινα έχει μεγάλο όγκο οικιών και δημόσιων κτιρίων να ελέγξει με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία των ελέγχων στις οικίες που έχουν υποστεί ζημιές σε Τοπικές κοινότητες της Καστοριάς από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου” τόνισε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.
Επεσήμανε δε ακόμα ότι “στην Καστοριά πάνω από 250 οικίες έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειακής ενότητας Καστοριάς ότι έχουν υποστεί ζημίες από το σεισμό οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν και να εκτιμηθούν από το αρμόδιο κλιμάκιο έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην αποζημίωση τους για να προβούν και στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών”.

Όσον αφορά στην υπογραφή του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καστοριάς η κα. Κοζατσάνη υπογράμμισε “θέλουμε η Καστοριά να γίνει μια πράσινη περιφέρεια και σε αυτό στοχεύουμε. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της περιοχής και του Διοικητηρίου της περιφέρειας και συνεχίζουμε με το νοσοκομείο γιατί πρώτο μέλημα μας είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσίων υγείας στους κατοίκους της Καστοριάς αλλά και στους επισκέπτες”.

Τέλος αναφερόμενη στην επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού κ. Ζαχαράκη στην Καστοριά το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου η κα. Κοζατσάνη σημείωσε ότι θα ζητήσουν πόρους έτσι ώστε να προβάλουν τόσο τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής όσο και την φυσική ομορφιά που διαθέτει η Καστοριά για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος