Καστοριά: Αιτήσεις για δωρεάν τρόφιμα σε ευάλωτες ομάδες στο Άργος Ορεστικό

Ξεκινάνε οι αιτήσεις στον Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς για τη δωρεάν χορήγηση τροφίμων, με στόχο την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικά ομάδων με τη χορήγηση ειδών διαβίωσης ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου (Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των φύλλων και φροντίδας οικογένειας, υπεύθυνη κα Όλγα Ζήση), τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: o.zisi@0822.syzefxis.gov.gr .

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2467351319 (κα Όλγα Ζήση).

Τα είδη διαβίωσης θα διανεμηθούν σύμφωνα με · Εισοδηματικά κριτήρια:

Μονοπρόσωπο 5.269 ευρώ. Για κάθε επιπλέον μέλος το ύψος εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 1000 ευρώ. Σε περίπτωση φιλοξενίας, λαμβάνεται υπόψη και το εισόδημα του ατόμου που παρέχει τη φιλοξενία, καθώς και όλων των συνοικούντων μελών. Σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας, το εισόδημα θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ. Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να διαθέτουν περισσότερα του ενός αυτοκίνητα.Θα προηγούνται όσοι δεν είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία αλλά εκμισθωμένη.

Επίσης δε θα πρέπει να υπάρχει δευτερεύουσα κατοικία, ούτε έσοδα από μίσθωση άλλων ακινήτων.

· Εργασιακή κατάσταση:

Οι ενήλικες θα πρέπει να διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Προηγούνται οι μακροχρόνια άνεργοι.

· Οικογενειακή κατάσταση:

Προηγούνται μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες και πολύτεκνες.
Η συγκέντρωση, επεξεργασία και μοριοδότηση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνει από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου.
Ο κατάλογος των δικαιούχων θα ξεκινάει από όσους έχουν εισόδημα επιβολής εισφοράς ΜΗΔΕΝ, θα συνεχίζει αυξητικά ως προς το εισόδημα και θα σταματάει έως ότου φτάσει στο όριο, δηλαδή στο ποσό των 5.269 € ή το αντίστοιχο ποσό για περισσότερα μέλη.
Αν οι αιτούντες είναι περισσότεροι από την παροχή που αναλογεί τότε η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται από τον εν λόγο κατάλογο με αυξητική σειρά και μέχρι να καλυφθεί το διαθέσιμο ποσό ανά άτομο.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν είναι τα εξής:
1. Αίτηση (το έντυπο το χορηγεί ο Δήμος ή το κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση www.argosorestiko.gr/ypovoli-aitisis)
2. Δήλωση Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
3. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικά σημειώματα) τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
4. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού
5. Πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση επίκλησης τριτεκνίας ή πολυτεκνίας.
6. Γνωστοποίηση πιστοποίησης Αναπηρίας Επιτροπής ΚΕΠΑ σε ισχύ (σε περίπτωση επίκλησης αναπηρίας)
7. Κάρτα ανεργίας (σε περίπτωση επίκλησης ανεργίας).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ