Γ. Κασαπίδης: “Ενίσχυση των Ροδακινοπαραγωγών για τις ζημιές από τον παγετό

Η ενίσχυση των παραγωγών μετά την καθολική ζημιά στην καλλιέργεια ροδάκινου,από τον παγετό του φετινού Μαρτίου ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους των Συλλόγων Ροδακινοπαραγωγών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειου Άμπα.

Γ. Κασαπίδης: “Ενίσχυση των Ροδακινοπαραγωγών για τις ζημιές από τον παγετόΗ αναγγελία και το πρωτοφανές μέγεθος της ζημιάς, οι επιπτώσεις της οποίας θα φανούν τέλος Μαΐου στις καλλιέργειες ροδάκινου και η αλλαγή του κανονισμού αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είναι μερικά από τα αιτήματα, που έθεσαν οι Εκπρόσωποι των Συλλόγων στον Περιφερειάρχη.

Ο κ. Κασαπίδης δεσμεύτηκε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Δ.Μ. να γίνει η καταγραφή του μεγέθους της ζημίας προκειμένου να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπυρίδωνα Λιβανό και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα προβλήματα της καταβολής της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) σε επιτραπέζια, συμπύρηνα ροδάκινα και σε νεκταρίνια καθώς εξαιρέθηκαν αρκετές ποικιλίες.

Ο Περιφερειάρχης από τη πλευρά του πρότεινε την καλύτερη συνεργασία και οργάνωση όλων των εμπλεκόμενων μελών στην παραγωγική αλυσίδα των πυρηνοκάρπων σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι η καλλιέργειά τους αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής γεωργίας, με οικονομικά οφέλη για όλες τις πλευρές, κάτι που έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στη στήριξη της δενδροκαλλιέργειας κατά τη μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή και στο σημαντικό ρόλο, που καλείται να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας στην ανάπτυξη της οικονομίας της Περιφέρειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος