Γ. Αντωνιάδης: ” Θετικό βήμα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις συντάξεις”

“Με την ενεργοποίηση της ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν οι συμπατριώτες μας που περίμεναν μήνες ή ακόμα και χρόνια να λάβουν την προκαταβολή της σύνταξης τους και να έχουν έτσι μια σημαντική οικονομική ανακούφιση” τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης αναφερόμενος στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους συνταξιούχους, σημειώνοντας: “Στόχος είναι πριν από το Πάσχα να έχουν πραγματοποιηθεί οι πληρωμές των προκαταβολών που θα περιλαμβάνουν και τα αναδρομικά για το σύνολο των μηνών καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων τους”.

Επεσήμανε ακόμα ότι “Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/ καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr). H πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Η έγκριση του αιτήματος προκαταβολής πραγματοποιείται από τον e-ΕΦΚΑ, με βάση τα πληροφοριακά στοιχεία που τηρεί ο Οργανισμός και οι συνεργαζόμενοι φορείς, καθώς και των στοιχείων που δηλώνει ηλεκτρονικά ο αιτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος