Γ. Αντωνιάδης: Το master plan για την μεταλιγνιτική εποχή θα συμβάλει στην ανάπτυξη

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πορεία του προγράμματος της μεταλιγνιτικής περιόδου, συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε σε δύο θέματα, στην κατ’εξαίρεση δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου προγράμματος για το Δήμο Αμυνταίου με έκτακτες ενισχύσεις και στην υλοποίηση  ενός επιπλέον προγράμματος το οποίο θα καλύψει την τριετία 2020-2023 και θα αφορά όλα τα εκκρεμή θέματα που έχουν αυτές οι περιοχές, όπως τα αγροτικά, η ανεργία (νέα αυξημένα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις περιοχές αυτές κ.ά), τα αναπτυξιακά θέματα (ενισχύσεις τοπικών επιχειρήσεων, κίνητρα για νέες επενδύσεις, εκπόνηση μελετών για έργα υποδομής κ.λπ), θέματα παιδείας (δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων κ.λπ), θέματα δασών (προμήθεια ξύλων για τους κατοίκους της υπαίθρου, κ.λπ) και άλλα παρεμφερή θέματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτά τα ανωτέρω θέματα και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο κ. Χατζηδάκη και το συντονιστή κ. Μουσουρούλη να προχωρήσουν στην εξέταση και υλοποίηση των ανωτέρω θεμάτων, καθώς στη συνεχή παρακολούθηση από όλους του προγράμματος για τη μεταλιγνιτική περίοδο για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ