Γ. Αντωνιάδης: “Ο νέος Μητροπολίτης θα συμβάλει στην πνευματική και ποιμαντική ανάταση της Μητρόπολης Καστοριάς”

Στην εκλογή του Αρχιμανδρίτη, Καλλίνικου Γεωργάτου, για την πλήρωση της θέσης του Μητροπολίτη Καστοριάς, που είχε χηρέψει μετά την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Σεραφείμ, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης.

Όπως αναφέρει “η εκλογή του είναι επιστέγασμα πνευματικών προσπαθειών και αγώνων πολλών ετών, για την ορθόδοξη πίστη και την εκκλησία. Εύχομαι από καρδιάς στον νέο μητροπολίτη, υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο ποιμαντορικό του έργο. Είμαι βέβαιος ότι ο Σεβασμιότατος με εφόδια την μεγάλη πνευματική του επάρκεια, την αφοσίωση στην εκκλησία και την διοικητική του εμπειρία θα συμβάλει στην πνευματική και ποιμαντική ανάταση της Μητρόπολης Καστοριάς”.

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος γεννήθηκε στην Έδεσσα και μεγάλωσε μέσα σε περιβάλλον εκκλησιαστικό. Υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση ως δάσκαλος και το 2000 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη, από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Υπηρέτησε στην Μητρόπολη Ναυπάκτου ως εφημέριος και ιεροκήρυκας, ενώ από το 2017 ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος