Γ. Αντωνιάδης: “Δεν είμαστε απέναντι στις ΑΠΕ – Φωτοβολταϊκά μπορούν να μπουν σε άγονες εκτάσεις”

«Η ταυτότητα του Αγίου Παντελεήμονα είναι τουριστική και αγροτική. Οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να τίθεται σε διαβούλευση και να έχει την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας» αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης κατά την διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.

Γ. Αντωνιάδης: “Δεν είμαστε απέναντι στις ΑΠΕ – Φωτοβολταϊκά μπορούν να μπουν σε άγονες εκτάσεις”Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ,πλησίον της τοπικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γιάννης Πηλείδης ενημέρωσε τον κ. Αντωνιάδη για τα αποτελέσματα της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία των θεσμικών φορέων, στην οποία, όπως είπε, διατράνωσαν την σφοδρή αντίθεση των κατοίκων του χωριού στο ενδεχόμενο της κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου στην θέση που έχει επιλεγεί.

Ο κ. Αντωνιάδης επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει σε τηλεφωνική παρέμβαση κατά την διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης, ότι δηλαδή συντάσσεται θετικά με την απόφαση της τοπικής κοινωνίας, επισημαινοντας πως “η ταυτότητα του χωριού είναι το τρίπτυχο τουρισμός-γεωργία-κτηνοτροφία και παρεμβάσεις που αποφασίζονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας και πλήττουν την οικονομία της κοινότητας, θα προσκρούσουν στην καθολική αντίθεση μας”.

Σημείωσε ακόμα ότι “η άρνηση στις ΑΠΕ θα πρέπει να τεκμηριώνεται. Δεν είμαστε απέναντι στις ΑΠΕ. Είμαστε απέναντι στον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εταιρείες που δεν λαμβάνουν υπόψιν την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς. Θα μπορούν να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάρκα σε εκτάσεις άγονες που δεν θα εμποδίζουν την υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα και δεν θα επηρεάζουν την υγεία των κατοίκων και το μικροκλίμα της περιοχής. Εννοείται ότι όλες οι παρεμβάσεις θα πρέπει να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας”.

Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε τους κατοίκους για την ένταξη για εκπόνηση των δύο μελετών αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και στις οποίες θα ενταχθεί και ο κάμπος του Αγίου Παντελεήμονα.

Παράλληλα έκανε μνεία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή και παρότρυνε τους τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και όσους στοχεύουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν στην περιοχή, να εκμεταλλευτούν τις σπουδαίες χρηματοδοτικές δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος και να επενδύσουν στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος