Γ. Αντωνιάδης: “Άμεση λύση για την κατασκευή του άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας” (βίντεο)

Την εξεύρεση άμεσης λύσης στο θέμα του κάθετου άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας (πόροι-μελέτες) και άμεση ενίσχυση της εταιρίας «Εγνατία Α.Ε.» η οποία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για όλη τη Β. Ελλάδα, ζήτησε με παρέμβαση του, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Αντωνιάδης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Αναφερόμενος στον κάθετο άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας, Φλώρινας – Εγνατίας, τόνισε “έχουμε κάνει πάρα πολλές συσκέψεις με τον κ. Υπουργό. Γνωρίζω την αγωνία και του ιδίου να εξευρεθούν οι πόροι. Σας μεταφέρω και την αγωνία των συμπατριωτών. Είναι το πρώτο, το μόνο και το κύριο θέμα, που εδώ και δεκαετίες απασχολεί το νομό. Υπάρχει και ένα παράδοξο εκεί, κύριε Υπουργέ, τα σύνορα από τη Φλώρινα, ο μεθοριακός της Νίκης με Β. Μακεδονία, είναι 17 χιλιόμετρα, έχουν κάθετο άξονα και από κει και κάτω δεν υπάρχει. Είναι σα να λέμε στους Φλωρινιώτες, ξέρετε ότι όλες αυτές οι περιοχές που συνορεύουν με τις βόρειες γειτονικές χώρες υφίστανται οικονομική αιμορραγία. Αυτό ισχύει και στη Βουλγαρία και στα σύνορα με την Τουρκία και παντού.

Ουσιαστικά, κάνοντας τετράιχνο δρόμο προς Βόρεια Μακεδονία, αυτά τα 17 χιλιόμετρα, είναι σαν να λέμε στην τοπική αγορά και στους καταναλωτές της Φλώρινας «πηγαίνετε δίπλα, σε τρία λεπτά είστε στη Βόρεια Μακεδονία, ψωνίζετε και γυρίζετε πίσω» και τους έχουμε αποκομμένος από την ενδοχώρα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος