Φλώρινα: Ξεκίνησε η εφαρμογή διαλογής και κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων

Στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Φλώρινας ξεκίνησε για πρώτη φορά να εφαρμόζεται η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων, μέσω του προγράμματος «LESS WASTE II».

Ήδη, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προμηθευτεί από χθες το καδάκι οικιακής χρήσης για την εφαρμογή του προγράμματος.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος, τονίζοντας πως “όλοι μας οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή προωθεί καλές πρακτικές και συνεργασίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθιστώντας τους συμμέτοχους”.

Όσοι δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν, μπορούν να το παραλαμβάνουν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Φλώρινας (2ο χλμ Ε.Ο. Φλώρινας – Καλλινίκης, εντός πρώην Στρατοπέδου Τάγαρη) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το πρόγραμμα

“Ένας νέος κάδος καφέ χρώματος προστίθεται στην ήδη γνωστή τετραπλέτα η οποία είναι ανεπτυγμένη στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 και χρησιμοποιείται για τη διαλογή στην πηγή των τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο). Τώρα, όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε στον νέο καφέ κάδο”, αναφέρει ο Δήμος Φλώρινας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος