Φλώρινα: Τα προβλήματα των επιχειρηματιών στο επίκεντρο συνάντησης Γ. Αντωνιάδη – Επιμελητηρίου

Τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης τα αιτήματα των επιχειρηματιών της περιοχής, έγιναν ακόμα μεγαλύτερα δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η περιοχή ζητώντας του να τα μεταφέρει στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης τα χαρακτήρισε δίκαια και αναφέρθηκε στους σκοπούς της κυβέρνησης για ενίσχυση και στήριξη της περιοχής, αλλά και στις συναντήσεις που είχε και έχει για τα προβλήματα της Π.Ε. Φλώρινας.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο κ. Αντωνιάδης “την προηγούμενη Πέμπτη ψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος, έχει κυκλοφορήσει και η πρόταση του περιφερειακού χάρτη των επιδοτήσεων και με βάση αυτό, οι περιφέρειες που βρίσκονται γύρω από τον νομό μας, δηλαδή οι Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας έχουν επιδότηση 50%. Η Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα η Φλώρινα έχει επιδότηση 40% γιατί το ΑΕΠ του 2016-18 είναι περίπου 60% που σημαίνει ότι εάν δεν παρενέβαινε η κυβέρνηση η Φλώρινα θα έτρεχε με αναπτυξιακό δείκτη 40% και στη Θεσσαλονίκη θα είχαμε το 50%. Αυτό το 40% η κυβέρνηση το έκανε 70%. Έχει ψηφιστεί και από εδώ και πέρα τρέχουμε για να προλάβουμε τις εξελίξεις. Την Τρίτη έχω συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα τρία αρδευτικά δίκτυα των Πρεσπών, του Παρορίου και της Τριανταφυλλιάς για να δούμε την πορεία τους και να ξεκινήσουν 100% μέσα στην άνοιξη”.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σαπαλίδης σε δηλώσεις του τόνισε “ο λόγος της σημερινής συνάντησης είναι να αναδείξει το Επιμελητήριο την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας η οποία έχει πληγωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για μια δεκαετή κρίση της επιχειρηματικότητας, για τον covid και τον σεισμό. Η δυναμική του Επιμελητηρίου έχει αδυνατίσει αρκετά λόγω των μελών μας που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος