Φλώρινα: Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών από τον Δήμο

Μητρώο έγκαιρης απομάκρυνσης των Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών, των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, συντάσσει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας στο πλαίσιο επικαιροποίησης του Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών.

Σκοπός της δράσης αυτής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, είναι να ενημερώνονται εγκαίρως και με ασφάλεια για την άμεση και συντονισμένη απομάκρυνσή τους σε περίπτωση φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές κ.ά.) ή ακραίων καιρικών φαινομένων, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εφαρμογή του μέτρου της «Οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών» στην περιοχή που διαβιούν, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων της Πολιτείας για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να παρέχουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης, σημειώνεται ότι είναι τα στοιχεία επικοινωνίας, η διεύθυνση κατοικίας, η κατηγορία ευαλωτότητας που ανήκουν (π.χ. ΑΜΕΑ, ηλικιωμένο άτομο κλπ.), η κατηγορία αναπηρίας που ανήκουν (κώφωση, τύφλωση, κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων και τέλος το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί για την μετακίνηση τους (π.χ. ασθενοφόρο, επιβατικό αυτοκίνητο κλπ). Το μέσο μετακίνησης που θα διατεθεί για την έγκαιρη προληπτική απομάκρυνση των ατόμων αυτών, εφόσον το επιθυμούν, τονίζεται ότι αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράμετρο για τη δρομολόγηση της δράσης της μετακίνησης των Ευάλωτων Ομάδων πολιτών καθώς επιτρέπει τον ορθό σχετικό προγραμματισμό των μέσων του ΕΚΑΒ και του Δήμου, στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους αντίστοιχα, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους, όταν πλέον ο κίνδυνος θα έχει παρέλθει.

Η Υπεύθυνη Δήλωση με όλα τα στοιχεία αποστέλλεται:

1. Ταχυδρομικά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Για το Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών» προς το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας (Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα Λεωφ. Μοναστηρίου, Φλώρινα, Τ.Κ.:53100).

2. Με κατάθεσή της αυτοπροσώπως στο Κεντρικό Πρωτόκολλο Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο, Μεγάλου Αλεξάνδρου 97, Φλώρινα).

3. Οι υπεύθυνες δηλώσεις, εφόσον είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες, μπορούν να αποσταλούν και ηλεκτρονικά στο email: polprote@cityoflorina.gr

Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων είναι επιθυμητό να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την 30η Απριλίου 2024.

Υποδείγματα των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων – σε ηλεκτρονική μορφή – παρέχονται στο site Δήμου Φλώρινας: https://cityoflorina.gr/. Πληροφορίες ή διευκρινήσεις από το Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας (Τηλ.: 2385044917, e-mail: polprote@cityoflorina.gr).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος