Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, όπως η έλλειψη ρευστότητας, το ύψος των εργοδοτικών εισφορών, η ψηφιακή κάρτα εργασίας και η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, ενημερώθηκε η Υπουργού Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, κατά την διάρκεια επίσκεψης της στο Επιμελητήριο Φλώρινας και σε συνάντηση με τη νέα πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας, Βαλίνα Ρόζα, με πρωτοβουλία του κυβερνητικού βουλευτή Φλώρινας, Σταύρου Παπασωτηρίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕ, “δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα της ανεργίας, η οποία πλήττει έντονα την περιοχή και στις δυνατότητες ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω στοχευμένων δράσεων”.
Σημειώνει ακόμη, πως η Υπουργός ανέφερε τα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας που είναι διαθέσιμα και αυτά που είναι προγραμματισμένα να ανοίξουν φέτος. Όπως τόνισε, “τα προγράμματα αυτά δίνουν κίνητρα για την απασχόληση των ανέργων και την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού”.
Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κα Βαλίνα Ρόζα ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψη και από κοινού προγραμμάτισαν σύντομα την επόμενη συνάντηση τους στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για μια πιο στοχευμένη συζήτηση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος