Φλώρινα: Συνάντηση Δημάρχου με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Θέματα που αφορούν στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ανάπτυξη της περιοχής και τη λύση καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκης, «η περιοχή μας οφείλει να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και να αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτών. Τόνισε προς τον κ. Καλλίρη, πως για να είναι η μετάβαση ομαλή απαιτείται η υιοθέτηση δραστηριοτήτων όπως η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ μέσω της κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου, η ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ. μέσα από ειδικά κίνητρα, η στήριξη της καινοτομίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η υποστήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών μας επιχειρήσεων, η οδική και σιδηροδρομική της σύνδεση».

Ο Δήμαρχος, επιπλέον, υπογράμμισε τη στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Διαχειριστική Αρχή, με κοινό στόχο τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργηθούν και νέες ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος