Φλώρινα: Συμμετοχή του ΟΕΝΕΦ στο Prespa Forum Dialogue 2021

Στο Prespa Forum Dialogue 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Oteshevo και την Οχρίδα, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας – ΟΕΝΕΦ, Κώστας Φιλιππίδης.

Στη αρχική του τοποθέτηση ο Κώστας Φιλιππίδης, τόνισε πως “το διακύβευμα της εποχής είναι η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή των νέων από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων σε μια κοινή Ευρωπαϊκή πορεία χωρίς αποκλεισμούς. Η έννοια της δημοκρατίας για όλους θα πρέπει να οδηγεί σε μία μεγαλύτερη και Ενωμένη Ευρώπη. Το ζητούμενο είναι και για τους λαούς των Βαλκανίων, να ενσωματωθούν σε μια ισχυρή, δημοκρατική Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας!”.

Φλώρινα: Συμμετοχή του ΟΕΝΕΦ στο Prespa Forum Dialogue 2021Ο κ. Φιλιππίδης δέχτηκε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και αναφερόμενος στις προκλήσεις της εποχής και την ενεργή συμμετοχή των νέων δήλωσε: “Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ο ρυθμός της ψηφιοποίησης της κοινωνίας και η παγκοσμιοποίηση διαμορφώνουν την ανάγκη δημιουργίας μιας κουλτούρας για τους νέους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που δεν θα αντιγράφει μόνο τους εξωτερικούς παράγοντες αλλά θα είναι μια δυναμική συμμετοχή με τα χαρακτηριστικά και τις αξίες, που οι νέοι της περιοχής θα πρέπει να διαμορφώσουν μέσα από την περιφερειακή συνεργασία. Ο νεανικός πλούτος και η κουλτούρα μας είναι τα στοιχεία που θα συμβάλουν με θετικό τρόπο στην νέα παγκόσμια πραγματικότητα με γνώμονα το κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον”.
Φλώρινα: Συμμετοχή του ΟΕΝΕΦ στο Prespa Forum Dialogue 2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος