Φλώρινα: Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ στο Erasmus+ στο Senlis Γαλλίας

Τα γενικά σημεία του προγράμματος, Erasmus+ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση παρουσίασε το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας στο Senlis Γαλλίας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα 2 με τίτλο “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works (CPIARPW)” (Πρόγραμμα Συνεργασίας για καινοτομία στην Επαυξημένη Πραγματικότητα στα δημόσια έργα. ). Στη συνάντηση εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και ο εκπαιδευτικός και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας κοc Αντώνιος Αφορόζης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία του έργου και παρουσιάστηκε από τον κάθε εταίρο η πρόοδος των αρμοδιοτήτων για τις οποίες είναι υπεύθυνος, όπως η δημιουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος, το όνομα και ο λογότυπος της εφαρμογής, η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με τα στοιχεία για την απεικόνιση του σχεδίου σωληνώσεων και το ευρωπαϊκά νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία και διάθεση της εφαρμογής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ξενάγηση των συμμετεχόντων στους χώρους διδασκαλίας και τα εργαστήρια του επαγγελματικού λυκείου Vocational High School Amyot D’inville, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος εκ μέρους του γαλλικού επαγγελματικού λυκείου, οι οποίοι παρουσίασαν την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη που δημιούργησαν για τις ανάγκες της εφαρμογής.

Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που θα δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ μαθητών. Η εφαρμογή, βασισμένη στη θεωρία της επαυξημένης πραγματικότητας (Αυgmented Reality – ΑR), θα αποσκοπεί στην απεικόνιση των υπόγειων δικτύων (παροχή νερού, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες), έτσι ώστε οι χειριστές να είναι ενημερωμένοι πριν την κατασκευή τάφρων ή εκτέλεση χωματουργικών και άλλων εργασιών. Με τον τρόπο αυτόν, θα αποφεύγονται εργατικά ατυχήματα και θα ολοκληρώνονται οι εργασίες πιο άμεσα και αποτελεσματικά.
κ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος