Φλώρινα – Σύλλογος Γυναικών: “Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων από πανδημία, σεισμό και κακοκαιρία”

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την πανδημία, τον σεισμό και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας.

Όπως επισημαίνει “το τελευταίο διάστημα η περιοχή μας έχει χτυπηθεί τριπλά. Από την πανδημία, που για πολλές μέρες τα κρούσματα έφταναν σε δυσθεώρητα ύψη, από τον σεισμό, που τρομοκράτησε τους κατοίκους, και από τις συνθήκες παγετού, που δεν είναι πρωτόγνωρες μεν για την περιοχή μας, αλλά ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αποδείχθηκε εξοντωτικός”.
Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι “διεκδικούμε τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων για τα παιδιά μας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου” και ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία. Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν αγωνιστικά την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, που αποτελούν ένα μέρος μονάχα αυτών που μπορεί να εξασφαλίσει η σύγχρονη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, μέλους ΟΓΕ, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος