Φλώρινα: Σύλληψη 51χρονου για κλοπές από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας δύο περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν, στις 13 και 14-09-2021 από τροφοδοτικά συστήματα κεραιών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη, σε ορεινή περιοχή της Πτολεμαΐδας, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ΄εξακολούθηση.

Από τους αστυνομικούς σε ορεινή περιοχή της Πτολεμαΐδας εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 51χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 24 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) και 25 ακροδέκτες μπαταριών χαλκού από τροφοδοτικό σύστημα κεραίας, τις οποίες είχε αφαιρέσει από ορεινή περιοχή της Πτολεμαΐδας, ιδιοκτησίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με τη συνολική ζημία να ανέρχεται στο ποσό των 9.660 ευρώ και οι οποίες κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, βρέθηκαν στην κατοχή του 51χρονου διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλειδιών (master key των σταθμών και αντικλείδια).
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 51χρονος αφαίρεσε από ορεινή περιοχή της Φλώρινας, 24 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) από τροφοδοτικό σύστημα κεραίας της προαναφερόμενης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με την συνολική ζημία να ανέρχεται στο ποσό των 9.600 ευρώ περίπου, τις οποίες απέκρυψε σε αποθήκη, σε περιοχή της Πέλλας και οι οποίες ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας.
Συνολικά κατασχέθηκαν το όχημα, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κλειδιών, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 19.260 ευρώ περίπου.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ ερευνάται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας η συμμετοχή του και σε παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος