Φλώρινα – Σ. Ζαχαράκη: “Η ανάπτυξη του τουρισμού μονόδρομος για τις λιγνιτικές περιοχές στη μετά λιγνίτη εποχή” (βίντεο)

Στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του τουρισμού στις λιγνιτικές περιοχές, όπως η Φλώρινα, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή, τονίζοντας ότι “αναλύσαμε ενδελεχώς με τους επιχειρηματίες και τους φορείς, που σηκώνουν στην πλάτη τους τη δύσκολη αυτή περίοδο η οποία και με τον κορονοϊό είχε ως αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο η προσέλευση και η δυναμική της περιοχής, τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού με στόχο τρεις πυλώνες όπως ο χειμερινός τουρισμός, ο οινοτουρισμός και η εξίδικευση προσωπικού στα τοπικά χαρακτηριστικά”.
Φλώρινα – Σ. Ζαχαράκη: “Η ανάπτυξη του τουρισμού μονόδρομος για τις λιγνιτικές περιοχές στη μετά λιγνίτη εποχή” (βίντεο)Σημείωσε ακόμα πως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με φορείς και επιχειρηματίες συζήτησαν για τις επιχορηγήσεις και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που η κυβέρνηση αξιοποίησε για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην πανδημία. “Θύμισα στους παριστάμενους, αν και το ήξεραν γιατί τα χρησιμοποίησαν, πως η κυβέρνηση έδωσε πάνω από 40εκατ. στο να στηρίξει την οικονομία και την εργασία τα τελευταία χρόνια και σήμερα ήρθαν τα καλά νέα για την ανάπτυξη που κινήθηκε πάνω από το 16,2 πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης και την ενίσχυση της εργασίας γιατί ήμαστε εδώ για να μη μείνει κανείς πίσω. Σε αυτή την περιοχή τα βήματα πρέπει να είναι γοργά και το σχέδιο για την επόμενη μέρα στη μετά λιγνίτη εποχή έχει το στοιχείο του βιώσιμο τουρισμού”, επεσήμανε η κα. Ζαχαράκη.
Φλώρινα – Σ. Ζαχαράκη: “Η ανάπτυξη του τουρισμού μονόδρομος για τις λιγνιτικές περιοχές στη μετά λιγνίτη εποχή” (βίντεο)Υπογράμμισε δε ότι “Θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση των ξενοδοχειακών μονάδων, να έχουν αύριο. Θυμίζω ότι μέσα από τα προγράμματα τουρισμού θα δοθούν πάνω από 300 εκατομμύρια για να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και αυτό θα γίνει με την περαιτέρω ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού στον τομέα ανάκαμψης και στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού όπως τα ορεινά μονοπάτια, η ανακατασκευή χιονοδρομικών κέντρων, που εδώ γίνεται από την περιφέρεια, στην ανακατασκευή των χιονοδρομικών καταφυγίων και στον τουρισμό ευεξίας ενώ πάνω από 15 εκατ. θα δοθούν για την ανακατασκευή πηγών και της ανάδειξης της γαστρονομίας καθώς η Φλώρινα είναι ένας τόπος πολύ πλούσιος σε ποιοτικά, αυθεντικά, τοπικά προϊόντα που συνδέονται με το τουρισμό και κάνουν μαζί τον επισκέπτη να ξαναέρχεται στην περιοχή”.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στην τουριστική εκπαίδευση υπογραμμίζοντας πως “άνθρωποι που μάχονται για να κρατήσουν το τουρισμό ανέδειξαν την ανάγκη που υπάρχει για εξειδικευμένο προσωπικό που θα γνωρίζει τα τοπικά χαρακτηριστικά και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τα προγράμματα του ταμείου ανάκαμψης, προυπολογισμού πάνω από 46 εκατ., τα οποία θα ξεκινήσουν από το Φεβρουάριο του 2022 και θα επιμορφώσουν σε όλη την Ελλάδα 20.000 άτομα ανέργους και εργαζόμενους, για να μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα σε γνώσεις και δεξιότητες. Ο Δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με τη συνεργασία που έχουμε με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κσι θα ενισχύσουμε με την υπογραφή συμφωνίας, για να μπορέσουμε να επιμορφώσουμε εργαζόμενους και ανέργους, από δω από την περιοχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο τουρισμού, την περιφέρεια και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εξειδικευμένα στις τοπικές ανάγκες. Επιπλέον μιλήσαμε και για τις υποδομές που χρειάζεται για την ανάπτυξη του τουρισμού, όπως ο κάθετος άξονας Νίκης Φλώρινας Κοζάνης”.

Τέλος η Υφυπουργός ανέφερε και την πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού να πραγματοποιήσει στη Φλώρινας το project του οινοτουρισμού στα μέσα Νοεμβρίου, ένα διεθνές γεγονός, στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενηθούν αρκετοί επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον οινοτουρισμό από όλο τον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος