Στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του τουρισμού στις λιγνιτικές περιοχές, όπως η Φλώρινα, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή, τονίζοντας ότι “αναλύσαμε ενδελεχώς με τους επιχειρηματίες και τους φορείς, που σηκώνουν στην πλάτη τους τη δύσκολη αυτή περίοδο η οποία και με τον κορονοϊό είχε ως αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο η προσέλευση και η δυναμική της περιοχής, τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού με στόχο τρεις πυλώνες όπως ο χειμερινός τουρισμός, ο οινοτουρισμός και η εξίδικευση προσωπικού στα τοπικά χαρακτηριστικά”.


Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στην τουριστική εκπαίδευση υπογραμμίζοντας πως “άνθρωποι που μάχονται για να κρατήσουν το τουρισμό ανέδειξαν την ανάγκη που υπάρχει για εξειδικευμένο προσωπικό που θα γνωρίζει τα τοπικά χαρακτηριστικά και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τα προγράμματα του ταμείου ανάκαμψης, προυπολογισμού πάνω από 46 εκατ., τα οποία θα ξεκινήσουν από το Φεβρουάριο του 2022 και θα επιμορφώσουν σε όλη την Ελλάδα 20.000 άτομα ανέργους και εργαζόμενους, για να μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα σε γνώσεις και δεξιότητες. Ο Δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με τη συνεργασία που έχουμε με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κσι θα ενισχύσουμε με την υπογραφή συμφωνίας, για να μπορέσουμε να επιμορφώσουμε εργαζόμενους και ανέργους, από δω από την περιοχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο τουρισμού, την περιφέρεια και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εξειδικευμένα στις τοπικές ανάγκες. Επιπλέον μιλήσαμε και για τις υποδομές που χρειάζεται για την ανάπτυξη του τουρισμού, όπως ο κάθετος άξονας Νίκης Φλώρινας Κοζάνης”.
Τέλος η Υφυπουργός ανέφερε και την πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού να πραγματοποιήσει στη Φλώρινας το project του οινοτουρισμού στα μέσα Νοεμβρίου, ένα διεθνές γεγονός, στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενηθούν αρκετοί επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον οινοτουρισμό από όλο τον κόσμο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος