Φλώρινα: Παρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς “Η δύναμη της ήττας”

Την παρουσία του Ββιβλίου «Η δύναμη της ήττας», του ταλαντούχου καλαθοσφαιριστή Μπάνε Πρέλεβιτς διοργανώνει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025 στις 7:00 μ.μ.ο Φ.Σ.Φ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ στην Αίθουσα «Τραϊανού Μήρτσου» Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης».

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο Πρόεδρος Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος-Χατζηστεφάνου, η Σύμβουλος Τουριστικού Μάρκετινγκ και Πολιτισμού Μαρία Παππά και ο Παλαίμαχος Αθλητής – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1966 στο Βελιγράδι. Ο αθλητισμός τον κέρδισε από νωρίς και το μπάσκετ έγινε η μεγάλη του αγάπη. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα, έγινε διεθνής και με την Εθνική Ομάδα Παίδων της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 1983. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει κι άλλους τίτλους με την Εθνική Ομάδα, αλλά το εμπάργκο και ο κατακερματισμός της Γιουγκοσλαβίας διέκοψαν βίαια κάθε σχέδιο και το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Βρήκε διέξοδο και ένα νέο σπίτι στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο συνέδεσε τα περισσότερα και τα πιο σημαντικά χρόνια της αθλητικής του καριέρας. Από το 1988 μέχρι το 2000, όταν και σταμάτησε το μπάσκετ, κατέκτησε δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους (Κύπελλο Κυπελλούχων το1991, Κύπελλο Κόρατς το 1994), Πρωτάθλημα (1992) και Κύπελλο Ελλάδας (1995), ενώ με την παρουσία του άλλαξε την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2023, αποσύρθηκε η φανέλα του, με τον αριθμό«7», ως ένδειξη ύψιστης τιμής για την ανεκτίμητη προσφορά του. Και μετά το 2000 άλλωστε, προσέφερε στον ΠΑΟΚ από διαφορετικές θέσεις, ως προπονητής, General Manager και Πρόεδρος, συμπληρώνοντας περίπου 30 χρόνια παρουσίας από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα.
Αγωνίστηκε έναν χρόνο στην Κίντερ Μπολόνια, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας (1997), και δύο σεζόν στην ΑΕΚ, με την οποία συμμετείχε στον τελικό της Ευρωλίγκα (1998).
Είναι ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος.
Στη διάρκεια του 2023 απέκτησε πιστοποίηση ως Life Coach, επισφραγίζοντας το έντονο ενδιαφέρον του για θέματα ψυχολογίας και για τη σημασία που έχει η σωστή αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος