Φλώρινα – Π. Πέρκα: «Οι λιγνιτικές περιοχές καταρρέουν – Αποτυχία της κυβέρνησης»

“Πάμε για απολιγνιτοποίηση, 3500 χιλιάδες οι άνεργοι, μηδέν σχεδιασμός, μηδέν στις αποκαταστάσεις, μηδέν όμως και πολύ χαμηλά στη χρηματοδότηση… 9η η χώρα μας παρόλη τη γρήγορη, την εμπροσθοβαρή απολιγνιτοποίηση” αναφέρει στην ομιλία της στη Βουλή η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα υπογραμμίζοντας πως “Βουλγαρία, Ρουμανία που δεν έχουν δεσμευτεί καν για απολιγνιτοποίηση, 1.2 δις η μια, 2 δις η άλλη, 750 εκ. εμείς από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Δε μέτρησε ο χρόνος της απολιγνιτοποίησης, δε μέτρησε η σύνδεση του ΑΕΠ της χώρας από το λιγνίτη, αποτυχία πλήρης σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια έξω από τον κανονισμό της δίκαιης μετάβασης κι έξω από τον κανονισμό και του Ταμείου Ανάκαμψης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”.

Η κ. Πέρκα σημειώνει ακόμα μεταξύ άλλων “κλείνουμε την τηλεθέρμανση – γελάει όλη η Ευρώπη – στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη που είναι ‘technology agnostic system’ και μπορούσε να λειτουργήσει με ΑΠΕ κλπ. Να πληροφορηθείτε ότι στην Ευρώπη το 80% των επενδύσεων στην ενέργεια είναι τηλεθερμάνσεις. Για να βάλει φυσικό αέριο, το οποίο δε χρηματοδοτείται όμως, αλλά θα βρούμε πόρους… Και κοροϊδεύουν τους κατοίκους των ίδιων περιοχών”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ