Φλώρινα: Νέο πρόγραμμα εκμάθησης γραφής Braille

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίων για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, ξεκινά στην πόλη της Φλώρινας από τον Σύλλογο Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει αρχές Απριλίου τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα έχουν διάρκεια τρεις ώρες το κάθε ένα. Με τη λήξη της εκπαίδευσης οι μαθητευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), το οποίο χορηγεί αποκλειστικά την μοναδική και αναγνωρισμένη πιστοποίηση. Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 260 ευρώ. Οι συμμετέχοντες με ποσοστό αναπηρίας όρασης >80% απαλλάσσονται από το κόστος των διδάκτρων, σε αυτή τη περίπτωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την οπτική αναπηρία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τη κάλυψη των τμημάτων.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6938784328 και 6938784358 από τις 16:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ.. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος