Φλώρινα: Μνημόσυνο στο νοσοκομείο Φλώρινας για την ευεργέτιδα “Ελένη Θ. Δημητρίου”

Το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της μεγάλης ευεργέτιδας του νοσοκομείου Φλώρινας “Ελένης Θ. Δημητρίου” θα γίνει το Σάββατο 21 Μαΐου. Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 π.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά του Νοσοκομείου.

Η ανέγερση του Νοσοκομείου ξεκίνησε το 1934 με δωρεά 3.000 χρυσών λιρών της Ελένης Θ. Δημητρίου. Λειτούργησε το 1938 ως δημοτικό Νοσοκομείο. Από 1-10-1957 περιήλθε στο κράτος σύμφωνα με το Ν. 1952/57 και λειτούργησε ως Ν.Π.Δ.Δ. υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Από το 2002 λειτουργεί ως αποκεντρωμένη μονάδα του Πε.Σ.Υ.Π.–Δ.Μ. σύμφωνα με το Ν. 2889/2001. Έγινε γενική αναμόρφωση του οργανισμού του Οργανισμού του ο οποίος προβλέπει ανάπτυξη 120 κλινών όπως και σήμερα είναι ανεπτυγμένες. Το Νοσοκομείο είναι κτισμένο στο Β.Α. τμήμα της πόλης εντός σχεδίου πόλης της Φλώρινας.

Το 1938, σε οικόπεδο 13.064 τ.μ. ολοκληρώθηκε η ανέγερση ενός διώροφου κτιρίου 2.776 τ.μ. που χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της κύριας δραστηριότητας του Νοσοκομείου και διώροφος ξενώνας 435 τ.μ. για τις ανάγκες στέγασης του προσωπικού. Στη συνέχεια ο ξενώνας χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες στέγασης δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου. Σήμερα μετά από παρεμβάσεις επισκευής στο κτίριο και τα ηλεκτρομηχανολογικά του στεγάζεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από το 1986 με αλλεπάλληλες προσθήκες κτηρίων μέχρι το 2000 προστέθηκαν επιπλέον περίπου 5.500 τ.μ. σε κτιριακές εγκαταστάσεις και έγιναν διαμορφώσεις και ανακαινίσεις.

Επιπλέον το 1998 έγινε απαλλοτρίωση υπέρ του Νοσοκομείου οικοπεδικής έκτασης 1.910 τ.μ. Έτσι η σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου σε οικοπεδική έκταση είναι συνολικά 14.975 τ.μ. και σε κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικά 8.500 τ.μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ