Φλώρινα: Κοντά στους σεισμόπληκτους το Σάββατο ο Υπουργός Κλιματικής κρίσης Χρ. Στυλιανίδης

Στη Φλώρινα θα βρεθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου ο υπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις από την μεγάλη σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή της Φλώρινας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.
Όπως είπε ο κύριος Αντωνιάδης “οι ζημιές που έχουν υποστεί ορισμένες οικείες, οι οποίες δεν είναι πολλές, είναι πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες από αυτές που νομίζαμε ότι υπήρχαν στην αρχή, με κάποιες από αυτές να χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς κατοίκηση. Οι κάτοικοι είτε μετακόμισαν σε συγγενείς και φίλους σε τοπικές κοινότητες είτε σε ξενοδοχείο που έχει νοικιάσει ο δήμος για την κάλυψη των αναγκών αυτών”.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, σε οικήματα όπου έχουν παρατηρηθεί ζημιές από τον σεισμό της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022. Αυτοψίες έγιναν και σε Τοπικές Κοινότητες της περιοχής αλλά πραγματοποιούνται κυρίως στην πόλη της Φλώρινας, όπου παρατηρήθηκαν και οι περισσότερες ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήθηκε καμία κατάρρευση κτηρίου, πολύ δε περισσότερο κανένας τραυματισμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος