Φλώρινα : Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Απριλίου

Κάλεσμα προς όλους του εργαζομένους για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 17 Απριλίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 11:00, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, απευθύνει το τοπικό εργατικό κέντρο.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμά του αναφέρει ότι οι “συμμετέχοντας στην απεργία διαμαρτυρόμαστε κατά της αυξανόμενης ακρίβειας που επιβαρύνει τα νοικοκυριά, αξιώνοντας μέτρα που θα αμβλύνουν το κόστος ζωής, στηρίζουμε τη διεκδίκηση για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίων επίπεδα, αγωνιζόμαστε για δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς που θα ανταποκρίνονται στο αυξημένο κόστος ζωής και θα ενισχύουν την καταναλωτική δύναμη, απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση και δίκαιες συνθήκες εργασίας, μακριά από πρακτικές εκμετάλλευσης και ανισότητας και διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις πολιτικές που ευνοούν τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του δημοσίου καλού και της κοινωνικής ευημερίας”.

Όπως υπογραμμίζεται: “Η συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τις δημοκρατικές διαδικασίες, επιτρέποντας στους πολίτες να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις και τις διεκδικήσεις τους. Αμφισβητούμε τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές που προωθούν την ανισότητα και την κοινωνική αδικία. Στηρίζουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να εκπροσωπούν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και να διασφαλίζουν τα συλλογικά δικαιώματά τους. Απαιτούμε πολιτικές που υποστηρίζουν μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, δίκαιη για όλους, και όχι μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων ή επιχειρήσεων. Η απεργία αποτελεί εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς οι εργαζόμενοι ενώνονται για την υπεράσπιση κοινών συμφερόντων”.

Τέλος, η διοίκηση του ΕΚΦ σημειώνει πως την Τετάρτη 17 Απριλίου “απεργούμε όλοι και βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί ξέρουμε ότι με τον τρόπο αυτό μόνο μπορούμε να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος