Φλώρινα: Η απολιγνιτοποίηση στο επίκεντρο συνάντησης με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης

Θέματα που σχετίζονται με την απολιγνιτοποίηση, αλλά και τις υποδομές του Δήμου Φλώρινας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Φλώρινας έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη δημοτική αρχή και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Αρχικά, τόνισε την ανάγκη της αδιάλειπτης λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης μέχρι τουλάχιστον το 2023, με την ταυτόχρονη λειτουργία των ορυχείων. Επιπρόσθετα έθεσε και το θέμα των αποκαταστάσεων των ορυχείων.
Φλώρινα: Η απολιγνιτοποίηση στο επίκεντρο συνάντησης με τον αν. υπουργό ΑνάπτυξηςΣτη συνέχεια, ο κ. Γιαννάκης υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Φλώρινας, η οποία είναι και η μοναδική σε λειτουργία στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, θέμα για το οποίο απαιτείται όμως να δοθούν ισχυρά επενδυτικά κίνητρα.
Τέλος, αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, αλλά και στην ανάπτυξη της σιδηροδρομικής γραμμής, έργων που θα συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης της Φλώρινας.

Τον κ. Παπαθανάση συνόδευαν στην επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Ορέστης Καβαλάκης και ο Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Νίκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος