Φλώρινα – Γ.Σταματης: “Στόχος μας η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που φιλοξενούνται σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας “

Στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και την ένταξή τους σε ένα οικογενειακό και όχι μόνο περιβάλλον, στοχεύει το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύμφωνα με τα όσα είπε από την Φλώρινα ο γενικός γραμματέας κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γεώργιος Σταμάτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Φλώρινα – Γ.Σταματης: “Στόχος μας η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που φιλοξενούνται σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας “Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κέντρου Γιάννης Παρδάλης “σήμερα φιλοξενούνται 17 παιδιά στο Κέντρο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες αναδοχές παιδιών του Κέντρου εντάσσοντας τα σε ένα πιο οικογενειακό περιβάλλον από αυτό που βρίσκουν μέσα στο κέντρο”.
Ο κ. Σταμάτης επεσήμανε από την πλευρά του “Στόχος μας είναι τα παιδιά να αποϊδρυματοποιηθούν και να έχουν μια οικογένεια, να ζούνε μέσα στην κοινότητα και όχι σε Ιδρύματα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτό το κομμάτι και πως εκπαιδεύουμε την ελληνική κοινωνία και εδώ είναι σημαντική η προσφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα στόχος μας είναι  η επαγγελματική αποκατάσταση όσων μένουν στα Ιδρύματα. Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για αυτό το λόγο. Εκτός από οικογένεια τα παιδιά αυτά πρέπει να έχουν και ένα μέλλον που τους αρμόζει “.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος