Φλώρινα – Γ.Αντωνιαδης : “Μόνο με αλλαγή του νόμου η παράταση συμβάσεων για τις έκτακτες ανάγκες “

Το θέμα της παράτασης για άλλους τρεις μήνες των συμβασιούχων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στον Δήμο Φλώρινας, έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και στον δ/ντή του Θεοδόση Αθανασά, ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Σε ανακοίνωση του ο Αντωνιάδης αναφέρει πως ο Υπουργός τον ενημέρωσε πως η αναζήτηση λύσης στο θέμα βρίσκεται στην καθημερινή τους ατζέντα και το χειρίζεται αποκλειστικά ο διευθυντής του κ. Θ. Αθανασά. Επισημαίνει δε ότι “Κατά τη συνάντηση μας ο κ. Αθανασάς μου εξήγησε πως σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπεται η παράταση τέτοιων συμβάσεων και εφαρμόζεται σε όλους τους Δήμους οι οποίοι έθεσαν προς το υπουργείο παρόμοιο αίτημα παράτασης συμβάσεων. Δίνει όμως το δικαίωμα σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες, εφόσον έχουν ανάγκη από προσωπικό, να προχωρήσουν σε νέες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, στο οποίο έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και οι παλαιότεροι συμβασιούχοι”

Υπογραμμίζει τέλος ότι παρά τις επίμονες πιέσεις του βουλευτή για εξεύρεση άμεσης λύσης, ο διευθυντής του υπουργού τόνισε ότι μόνο με αλλαγή του νόμου μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, λύση όμως η οποία προϋποθέτει χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος