Φλώρινα – Γ. Αμυράς: “Η κυβέρνηση επιτάχυνε τα χρονοδιαγράμματα για την απολιγνιτοποίηση – Προτεραιότητα κλιματική αλλαγή & θέσεις εργασίας

Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα σχετικά με τη χρηματοδότηση των λιγνιτικών περιοχώ έδωσε ο Υφ. Γ. Αμυράς ο οποίος ανέφερε ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε πολύ πιο μπροστά όλα τα χρονοδιαγράμματα για την απολιγνιτοποίηση και απανθρακοποίηση της οικονομίας της χώρας, ως ύψιστη προτεραιότητα για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, καθώς έχει ως σχέδιο την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας”.

Όπως είπε ο κ. Αμυράς: “Εκπονήθηκαν τα εδαφικά σχέδια δίκαιης μετάβασης για τον προσδιορισμό των εδαφών που επηρεάζονται αρνητικά σε μεγαλύτερο βαθμό, όπου περιγράφονται οι δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για τον στόχο της κλιματικά ουδέτερης οικονομίας ως το 2050”.
Στην δευτερολογία της η κα. Πέρκα: ανέφερε «τα εδαφικά σχέδια σας βρίθουν αοριστολογιών. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολύ μεγαλύτερη ασάφεια στην απάντησή σας, κ. Αμυρά τον τελευταίο καιρό κάνω συνέχεια ερωτήσεις συγκεκριμένες και δεν παίρνω απαντήσεις. Ξεκινώ και λέω για την κλιματική κρίση και την απολιγνιτοποίηση…να σας πω λοιπόν ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας ήταν εκείνος που υπέγραψε την πράσινη συμφωνία. Από κει και πέρα όμως είμαστε μέσα στην ασάφεια. Έχουν περάσει δυο χρόνια, το masterplan για τη δίκαιη μετάβαση έβριθε αοριστολογιών και ήρθαν τα εδαφικά και τα κοιτάμε και είναι ακόμα πιο αόριστα…. Δεν ξέρω όλα αυτά πώς θα εγκριθούν και πώς θα περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιφυλάσσομαι, γίνεται πρόχειρη δουλειά και κυρίως δεν είναι συγκεκριμένη και ο χρόνος περνάει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος