Φλώρινα – ΕΒΕ: “Δικτυώσεις και εμπορικές συνεργασίες για την ανάπτυξη”

Σε συνάντηση εργασίας στο περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και υπηρεσιακών παραγόντων, βρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σαπαλίδης Σάββας, και ο αντιπρόεδρος, Σιάτσκας Γρηγόριος, με αφορμή τα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σαπαλίδης Σάββας, στην τοποθέτησή του προς τα μέλη του δικτύου αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ανέλυσε βιωματικές καλές πρακτικές και δικτυώσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο Φλώρινας υπογραμμίζοντας πως “οι επαφές αυτές έχουν να κάνουνε με εμπορικές συνεργασίες με την Κύπρο, την Γαλλία και την Σερβία.Το Επιμελητήριο Φλώρινας στηρίζει τέτοιες πρακτικές που δικτυώνουν και δυναμώνουν τις συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων μας”.

Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Μυτιλήνη. Το πιο σημαντικό από όλα εκτιμάται ότι είναι η πολιτική βούληση να “αγκαλιάσουν” την προσπάθεια το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης, μετά από πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας, συζητήθηκε η διεύρυνση του δικτύου με χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων όπως είναι η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Ισραήλ, η Λιβύη, η Σερβία και η Αλβανία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κύριος Πατέρας και τα μέλη του δικτύου ελληνικών και κυπριακών Επιμελητηρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως το Επιμελητήριο Φλώρινας αποτελεί μέλος του δικτύου. Το δίκτυο ελληνικών και κυπριακών Επιμελητηρίων πλαισιώνουν 6 Επιμελητήρια: Χανίων, Θεσσαλονίκης, Μυτιλήνης, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Φλώρινας , καθώς επίσης και τα κυπριακά Επιμελητήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος