Φλώρινα: Ερώτηση Π. Πέρκα για αποπληρωμή αναδόχων αρχαιολογικής επίβλεψης του φυσικού αερίου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού και Οικονομίας & Οικονομικών κατέθεσε η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, με τη συνυπογραφή του Βουλευτή της Νέας Αριστεράς Ευκλ. Τσακαλώτου που αφορά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στη μη ολοκλήρωση της αποπληρωμής αναδόχων αρχαιολογικής επίβλεψης για το έργο του φυσικού αερίου της Φλώρινας.

Η κα Πέρκα, σημειώνεται στην ερώτηση, “αυξάνει την πολιτική πίεση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε γραφειοκρατικά ζητήματα, ώστε να αποπληρωθούν άμεσα οι ανάδοχες που πλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Γιατί απορρίφθηκε το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που συνέταξε η ΓΔΟΥ του Υπ. Πολιτισμού με τη Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Δημοσιονομικών Κανόνων του ΓΛΚ, στο οποίο προβλέπονταν η πληρωμή των υποέργων αρχαιολογικών εργασιών πράξεων του ΠΔΕ μέσω της ΓΔΟΥ του Υπ. Πολιτισμού;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να δοθεί η όσο το δυνατόν γρηγορότερη λύση για την άμεση αποπληρωμή των οφειλών στους αναδόχους του υποέργου, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού;”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος