Φλώρινα: Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου για επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

Επιστολή προς τον βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία το οποίο ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θωμάς Ταλλίδης, “το συνεχιζόμενο καθεστώς του Lockdown λόγω της πανδημίας είχε και έχει ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων να υποστεί μεγάλης έκτασης οικονομική καταστροφή. Ο παραγωγικός ιστός του Νομού μας που στηρίζεται στις μικρομεσαίες – οικογενειακές επιχειρήσεις βλέπουμε να κλονίζεται σημαντικά με τραγικά αποτελέσματα για τον τόπο μας αλλά και τις οικογένειές μας”.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου συμπληρώνει ακόμα πως ζητούμε “την μετατροπή για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής σε ‘μη επιστρεπτέα’, ή τον σχεδιασμό ειδικής ενισχυμένης επιστρεπτέας προκαταβολής με στόχευση ειδικά το εμπόριο και με κριτήριο την μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, μιας και αυτή είναι μέχρι στιγμής η μόνη ουσιαστική ενίσχυση για την μικρή εμπορική επιχείρηση αλλά κατά το ήμισυ δανεική, αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Την άμεση απόδοση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μικρομεσαίους εμπόρους, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καθότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για άσκηση επιτηδεύματος με τα καταστήματα κλειστά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος