Φλώρινα: Ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για νέους αγρότες και αποζημιώσεις

Οι αιτήσεις των νέων αγροτών ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τροφίμων, κ. Γεωργαντά με τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας, Γιάννη Αντωνιάδη.


Ο κ. Αντωνιάδης σε πρόσφατη επίσκεψη του στον Υπουργό, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ζήτησε να γίνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις των νέων αγροτών, λόγω της δίκαιης μετάβασης και να αποζημιωθούν όλοι οι δενδροκαλλιεργητές για τις ζημιές, που υπέστησαν στο προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021.

“Ο κ. Υπουργός με διαβεβαίωσε”, επισημαίνει ο κ. Αντωνιάδης, “ότι όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων νέων αγροτών εγκρίνονται. Ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων για το οποίο κατατέθηκαν 2244 αιτήσεις. Για πρώτη φορά στα χρονικά των αγροτικών προγραμμάτων, που αφορούν την Δυτική Μακεδονία, στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ενέκρινε όλους τους ενδιαφερόμενους, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αληθινό ενδιαφέρον και για την αγροτική ανάπτυξη και για την περιοχή”.

Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε, ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για τις αποζημιώσεις, που υπέστησαν οι δενδροκαλλιέργειες στο προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος