Φλώρινα: Έκθεση φωτογραφίας “Μνημεία της πόλης μου”

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ» του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 6:00 το απόγευμα στο εικαστικό εργαστήρι της Χριστίνας Παπαγρηγορίου, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 83. Η έκθεση αποτελεί προϊόν ενός project με τον ομώνυμο τίτλο, που υλοποιήθηκε από ομάδα εκπαιδευομένων του σχολείου.

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση του σχολείου: “Αρχικά, ο κάθε εκπαιδευόμενος υιοθέτησε ένα μνημείο και, μετά από έρευνα, συγκέντρωσε πληροφορίες τόσο για την ιστορία του όσο και για τον καλλιτέχνη που το δημιούργησε. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι επισκέφτηκαν τα μνημεία και τα φωτογράφισαν με τη δική τους ματιά, εκφράζοντας έτσι τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους γι΄ αυτά. Τέλος, με γνώμονα όσα έμαθαν, αισθάνθηκαν και σκέφτηκαν για τα μνημεία, αποπειράθηκαν να τα προσεγγίσουν βιωματικά μέσα από τη διαδικασία της Performance. Οι εκπαιδευόμενοι κατάφεραν να συνομιλήσουν νοερά με τα πρόσωπα που απεικονίζονται να συνδέσουν το χθες με το σήμερα”.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Αυγερινός Γιώργος, Γαρδάνη Αθηνά, Γιόφτσης Δημήτρης, Καλπατσινίδης Νίκος, Παπαθανασίου Ειρήνη, Ράπος Δημήτρης, Τερκάλα Ελένη, Τυρπένης Μιχάλης, Χανσανλάρι Ζουλιέτα, και θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 9 Ιουνίου 2023
Παράλληλα θα προβάλλονται τα βίντεο των Performance.
Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, όλες τις ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος