Φλώρινα: Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απάτης με υπολογιστή

Δύο περιπτώσεις απάτης εξιχνιάσθηκαν σε περιοχή της Φλώρινας, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ένας 28χρονος κατήγγειλε ότι αρχές Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους εξαπατήθηκε, καθώς έπειτα από επικοινωνία που είχε με άγνωστο άτομο για αγορά βιντεοπαιχνιδιού, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πείσθηκε και μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί ως είχε συμφωνηθεί. Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 20χρονου, ο οποίος είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 25χρονος κατήγγειλε ότι αρχές Αυγούστου του προηγούμενου έτους εξαπατήθηκε, καθώς έπειτα από επικοινωνία που είχε, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, με άτομο, το οποίο είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στο προφίλ λογαριασμού συγγενικού προσώπου του 25χρονου και προσποιούμενο τον «υποτιθέμενο» συγγενή του, έπεισε αυτόν να αγοράσει τέσσερις προπληρωμένες κάρτες, συνολικής αξίας 400 ευρώ και να αποστείλει τους κωδικούς των καρτών με φωτογραφίες στο προαναφερόμενο προφίλ, τις οποίες και εξαργύρωσε. Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 31χρονης γυναίκας, η οποία είναι κάτοχος λογαριασμού σε εταιρεία προπληρωμένων καρτών, μέσω του οποίου χρησιμοποιήθηκαν οι ανωτέρω κάρτες. Σε βάρος της 31χρονης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος