Φλώρινα: Εκδήλωση στη μνήμη των πέντε γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στη «Βιολάντα»

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των 5 γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνδιοργανώνουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας (Ε.Κ.Φ.), η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Παράρτημα Φλώρινας) και ο Σύλλογος Γυναικών Ιτιάς. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι διοργανωτές επιδιώκουν να τιμήσουν τις εργαζόμενες που δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους, μετατρέποντας τον πόνο σε διεκδίκηση για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και έμπρακτη υποστήριξη της γυναίκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Οι ομιλίες θα επικεντρωθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γυναίκα σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και τα δικαιώματά της:

  • Δρ. Ανδρέας Στοϊμενίδης (Πρόεδρος EU-OSHA): «Ασφάλεια: Δικαίωμα ή Πολυτέλεια;» – Μια κρίσιμη προσέγγιση για την προστασία της ζωής στους χώρους εργασίας.
  • Σταυρούλα Παπανικολάου (Ψυχολόγος): «Οι 24 ώρες δεν είναι αρκετές: Το τίμημα των πολλαπλών ρόλων».
  • Λάζαρος Λαβασίδης (Ιατρός Γυναικολόγος): «Μητρότητα: Δικαίωμα ή δέσμευση;».
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη (Μηχανικός – Πολιτικός): «Γυναίκα & Πολιτική».

Η βραδιά θα κλείσει με έναν ανοιχτό διάλογο με τις εργαζόμενες της περιοχής μας για την καθημερινή επιβίωση και την ανάγκη για πραγματική ενδυνάμωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος