Φλώρινα: Εκδήλωση ενημέρωσης “Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Προσέγγιση ενιαίας υγείας» διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι μαστίτιδες των ζώων και η ποιότητα του γάλακτος, η βρουκέλλωση, ο εχινόκοκκος, τα νοσήματα που μεταδίδονται από αρθρόποδα κα.

Η έγκαιρη ανίχνευση των ασθενειών των ζώων και του ανθρώπου μπορεί να αποτρέψει πιθανές επιδημίες και πανδημίες και εκπορεύεται από την ικανότητα που έχει ο κάθε φορέας να εντοπίζει έγκαιρα τους κινδύνους και να εφαρμόζει γρήγορα μέτρα ελέγχου.

Η ενημερωτική ημερίδα κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα συζητηθεί και η διαδικασία των δειγματοληψιών από τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα τυροκομεία στο πλαίσιο του προγράμματος, από κτηνίατρο που απασχολείται αποκλειστικά στην περιοχή μας, ώστε στοχευμένα να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα των κτηνοτρόφων μας βελτιώνοντας το εισόδημά τους και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος