Φλώρινα: Εκδήλωση διοργανώνει το “Μπλόκο Νυμφαίου” στη Μελίτη

Εκδηλωση συζήτηση με τίτλο “Πόση Ανάπτυξη Ακόμα; ” διοργανώνει το “Μπλόκο Νυμφαίου Ελεύθερα Βουνά Φλώρινας” στην Τ.Κ.Μελιτης του Δήμου Φλώρινας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 8:00 τπ βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα τους αναφέρουν “το περήφανο Καϊμακτσαλάν ή Βόρας, από την κορφή του μέχρι τους πρόποδές του είναι όλο μια περιοχή Natura… Η νοτιοδυτική του πλευρά “φιλοξενεί” λιγνιτωρυχεία, τεχνητό φράγμα (Παπαδιά), ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΗΣ Μελίτης), εκτάσεις για εναπόθεση στάχτης, λατομεία. Μια περιοχή που έχει συμβάλει στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος πολλά χρόνια τώρα πληρώνοντας γερό κοινωνικό και περιβαλλοντικό τίμημα, με αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων… Και αντί να έρθουν εξαγγελίες για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για αυτές που χάθηκαν και θα χαθούν, οι σχεδιασμοί για αυτή την περιοχή επιφυλάσσουν ανάπτυξη βιομηχανικών αιολικών και φωτοβολταϊκών “πάρκων” από ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και τεράστιες εκτάσεις αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες), μειώνοντας και άλλο τις εν δυνάμει παραγωγικές και βιώσιμα αξιοποιήσιμες εκτάσεις του τόπου”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ