Φλώρινα: Δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου (βίντεο)

Στον προγραμματισμό νέων δράσεων, με χρονικό ορίζοντα τα μέσα Ιουλίου, προχώρησε το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας με τον υπεύθυνο του Γραφείου Μιχάλη Χάτζιο να παρουσιάζει τη νέα αυτή δέσμη δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Φλώρινα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χάτζιος “σε συνεργασία με τον κοινοτικό συμβούλιο Αμμοχωρίου, τους διευθυντές των σχολείων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, θα πραγματοποιηθούν δράσεις καθαριότητας, φύτευσης και καλλωπισμού στην κοινότητα σε μέρη που θα υποδείξουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 10:00′ με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της κοινότητας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί καμπάνια ενημέρωσης για όλα τα θέματα που έχει αναλάβει να επικοινωνήσει το Γραφείο Εθελοντισμού, όπως η Δωρεά Οργάνων και Ιστών, η λειτουργία της Κοινωνικής Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου μας κ.ά“.

Επεσήμανε δε ότι, “στο πλαίσιο της σταθερής επιδίωξης του κυρίου Δημάρχου προσωπικά και συνολικά της δημοτικής αρχής, για ουσιαστική αποκέντρωση και των δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας καθώς και διάχυση της γνώσης και της φιλαναγνωσίας, σε όλο το εύρος του Δήμου μας, το Γραφείο Εθελοντισμού, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Κοινότητας Μελίτης, τις Διευθύντριες του Γυμνασίου, Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου καθώς και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου, διοργανώνει την 1η «ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ». Οι εκδηλώσεις της «Γιορτής Βιβλίου» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 10:30΄ στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνουν Εγκαίνια του Παραρτήματος της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου, που θα παραμείνει και θα λειτουργήσει για τουλάχιστον ένα μήνα στη κοινότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους για δωρεά και ανταλλαγή βιβλίων και παρουσίαση του βιβλίου «Ο Καθρέφτης μου» από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα, κυρία Κωτσαλίδου Δόξα, η οποία θα συνοδεύεται και από ευχάριστα δρώμενα για τα παιδιά“.

Επιπλέον ο κ. Χάτζιος αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για την οποία, όπως είπε, “σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 8 Ιουνίου 2023, ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Πάρκο της Φλώρινας «Γιορτή Περιβάλλοντος και Φιλοζωίας». Στο πλαίσιο αυτής της δράσης το Γραφείο Εθελοντισμού θα πραγματοποιήσει τη δράση «Πάρκο Δημιουργίας» που εκκρεμεί και είχε ανασταλεί λόγω καιρικών συνθηκών.Τάξεις και τμήματα σχολείων που είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δράση θα κάνουν τη δεντροφύτευση σε ζωγραφισμένα από τα παιδιά δοχεία, τα οποία μετά τη δεντροφύτευση τους, θα μεταφερθούν στην πλατεία πριν τους φωτεινούς σηματοδότες επί της Μοναστηρίου. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα δημιουργήσουν το 1ο Πάρκο Δημιουργίας ομορφαίνοντας μια γειτονιά“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος