Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Απόντες στη γενέθλια γη», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 10.30 π.μ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.
Στην είσοδο της αίθουσας θα υπάρχει, σχετική με την εκδήλωση, έκθεση φωτογραφίας.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
10:30-11:00. Άφιξη – Χαιρετισμοί Επισήμων
Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο κ. Σολομών Παρέντε, Εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.
11:00-11:20. Η Εβραϊκή κοινότητα της Φλώρινας (…-1970). Κωνσταντίνος Σεχίδης, Υποψήφιος διδάκτωρ, Δ/ντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.
11:20-11:40. Νόστος – «Ζούσαμε όλοι σαν αδέλφια». Δρ. Παρασκευή Γκόλια, Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θ. Κάστανος».
“ΝΟΣΤΟΣ”: Προβολή
11:40-12:00. Διάλειμμα
12:00-12:20. “Το ιστορικό χρέος της σύγχρονης εκπαίδευσης είναι να μην επιτρέψει να εκκολαφθεί το αβγό του φιδιού. Εκπαιδευτικός αναστοχασμός με αφορμή το Ολοκαύτωμα” Δρ. Βασιλική Βόντσα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.
12:40-13:00. “Παιδαγωγική για την Ειρήνη και την Δημοκρατία. Η περίπτωση του Ολοκαυτώματος” Γιάννης Κασκαμανίδης, Δρ. Παιδαγωγικής, Δάσκαλος.
12:20-13:20. Συζήτηση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος