Φλώρινα: Αποκατάσταση του κτιρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο όπου στεγάζεται η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» δρομολογεί να αποκαταστήσει η Π.Ε. Φλώρινας.

Η πρόταση αφορά το κτίριο στη γωνία των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Ναούσης στη Φλώρινα, που στεγάζει το παιδικό παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα», το οποίο ανεγέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και φιλοξενούσε αρχικά την κατοικία και το φαρμακείο των αδελφών Χρήστου Γεωργιάδη.

Αποτελεί ένα από τα πρώτα και σίγουρα το εντυπωσιακότερο δείγμα αρχιτεκτονικής «art deco» που συναντάμε στην πόλη της Φλώρινας. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως «έργο τέχνης» με την υπ’ αρ. 3497/164/28-1-1985 Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών (ΦΕΚ 85/Β/15-2-1985).

Το έτος 1997 εξαγοράστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, προκειμένου να στεγάσει στο σύνολο των χώρων του τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα».
Για την αποκατάσταση θα ελεγχθεί καταρχήν η στατική επάρκεια και ακολούθως θα γίνουν οι παρεμβάσεις, ώστε το σύνολο των χώρων να γίνουν λειτουργικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος