Φλώρινα: Αποχή των λογιστών την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Σε αποχή προχωράνε την Πέμπτη 9 Ιουνίου οι λογιστές της Φλώρινας, σύμφωνα και με απόφαση του Συλλόγου Λογιστών, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποίησεις και των υπολοίπων συλλόγων λογιστών-φοροτεχνικών της Χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Λογιστών “αντιδρούμε και στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την προχειρότητα και ανοργανωσιά κυρίως της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας. Εμείς, οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές φοροτεχνικοί έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, δεν αντέχουμε όμως άλλο, στηρίξαμε την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο το δύσκολο διάστημα της κρίσης αλλά και της πανδημίας. Αναγκαστήκαμε να εργαστούμε ακόμα και χωρίς να μας χορηγηθούν υγιειονομικά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ”.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ακόμα ότι “διεκδικούμε την αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την εφαρμογή της ηλεκτρονική τιμολόγησης, παράταση στην υποβολή των εσόδων my data για το 2021 έως 31/12/2022, καμιά επιβολή προστίμου για αποκλίσεις η τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των my data, παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022, καθιέρωση- θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για της λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας και καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως περίοδο αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος