Φλώρινα: Από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς η υδροδότηση της πόλης το 2024

Το 2024 η πόλη της Φλώρινας θα υδροδοτείται από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη σχετικά με την ένταξη του έργου της κατασκευής του διυλιστηρίου και του αγωγού μεταφοράς στην πόλη της Φλώρινας από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς προϋπολογισμού 18.840.000 ευρώ.
“Είναι η αρχή του τέλους για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο δήμος της Φλώρινας σχετικά με την υδροδότηση της πόλης τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και τους χειμερινούς” τόνισε ο κ. Γιαννακης.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπιδης υπογράμμισε πως  “το διυλιστήριο στο φράγμα Τριανταφυλλιάς με τον αγωγό μεταφοράς είναι το μεγαλύτερο έργο στην Δυτική Μακεδονία.
Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση γι’αυτό το έργο από ευρωπαϊκούς πόρους μαζί με την ύδρευση του Αμυνταίου και του Βοιου. Έργα προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ”.
Μελλοντική προοπτική και η υλοποίηση του έργου για τους αγωγούς ύδρευσης στη ΒΙΠΕ Φλώρινας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής για την προσέλκυση επενδυτών που, όπως είπε ο κ.Κασαπιδης, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον.

Σημείωσε δε πως “Θα ολοκληρώσουμε τις υποδομές ύδρευσης στη ΒΙΠΕ με την προϋπόθεση η ΕΤΒΑ να κάνει το δίκτυο αποχέτευσης έτσι ώστε να έρθουν σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή της Φλώρινας.
Αναγκαιότητα και η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου που θα μας συνδέει με τη γείτονα χώρα και την Ευρώπη κατ’ επέκταση με στόχο την ανάπτυξη της Πράσινης ενέργειας στις ΒΙΠΕ και τη ψηφιακή αναβάθμιση τους.
Εντός της επόμενης χρονιάς ευελπιστούμε να έχουν ολοκληρωθεί τα συμπληρωματικά αυτά έργα για να προχωρήσουμε και στην ανάπτυξη της Βιομηχανικής περιοχής της Φλώρινας αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος