Την προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων, μηχανημάτων, καθώς και την παραμονή εκδρομέων από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ, σε περιοχές Natura, όπως το Περιαστικό δάσος Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας, Εθνικό Πάρκο Πρεσπών στην παραλίμνια ζώνη Μεγάλης Πρέσπας και της Λίμνης Μικρής Πρέσπας, Δημόσια Δημοτικά δάση και βοσκότοποι, περιαστικό Δάσος Υψώματος 1033 και στο Δημόσιο Δάσος Βιτσίου-περιοχή Περικοπής, αποφάσισε η Πολιτική προστασία της Π.Ε. Φλώρινας για την αποφυγή πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Επισημαίνεται, σε ανακοίνωση της Π.Ε. Φλώρινας, ότι ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται καθημερινά στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. (www.civilprotection.gr).
Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στις παραπάνω περιοχές για κατηγορία κινδύνου 3 ισχύει από Ω/ 10:00΄ έως Ω/22:00’ και δεν περιλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης.
Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν 4926/2022.
Αρμόδιες Αρχές για την διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και την βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Επίσης, καλούνται οι Δήμοι να συνδράμουν για την εφαρμογή της παρούσας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση αρμοδιότητάς τους, με την διάθεση προσωπικού και μέσων, καθώς και με την ενεργοποίηση Εθελοντικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος