Φλώρινα: Αντιδράσεις φοιτητών, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για επικείμενη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής

Αντιδράσεις από φοιτητικούς συλλόγους και εκπροσώπους κομμάτων εκφράζονται με ανακοινώσεις ενάντια στη συγκέντρωση όπως αναφέρουν, που καλεί η Χρυσή Αυγή την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΝΕΟΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ την οποία συνυπογράφουν η Βουλευτής Πέτη Πέρκα και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, “στις 7 Οκτωβρίου του 2020, η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ομόφωνα από το δικαστήριο “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ” και τα ηγετικά στελέχη και μέλη της οδηγούνται στη φυλακή. Δύο χρόνια μετά, το φίδι του ναζισμού πλησιάζει την πόλη μας και οργανώνει «διαδήλωση» με τη συνήθη πρόφαση εθνικισμού δικαιώνοντας τη γνωστή ρήση του Σ. Τζόνσον ότι «ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή, οι Οργανώσεις Μελών και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας καταδικάζουν αυτή τη συγκέντρωση φασισμού και μισαλλοδοξίας και καλούν τις αρχές της πόλης να λάβουν τα μέτρα που απαιτεί η περίσταση. Καλούμε τους συμπολίτες/ισσες μας που έχουν πολλάκις αποδείξει τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά να μην ανεχτούν το μίσος, την σπίλωση και την αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων. Ο τόπος μας έχει μάθει από πόνο, από προσφυγιά, από φτώχια και από διαχωρισμό”.

Επισημαίνουν δε ακόμα πως “Στη Φλώρινα των Τεχνών, του Πολιτισμού και της παραγωγής, δεν χωράει η μισαλλοδοξία και ο φασισμός. Η ζωντανή ιστορία του τόπου μας δεν επιτρέπει σε παραβατικά μορφώματα να σπείρουν το μίσος στην κοινωνία μας αλλά και μεταξύ των γειτονικών λαών. Η εμβληματική Συμφωνία των Πρεσπών ένωσε τους λαούς και οι πολίτες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα/καθεμιά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάει την περιοχή μας 100 χρόνια πίσω. Το μέλλον που μας αξίζει, απαιτεί συνεργασία, συν-ανάπτυξη και αλληλεγγύη. Συμμετέχουμε στις δράσεις της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Φλώρινας και προτάσσουμε τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη και τη Δικαιοσύνη μπροστά στην ακρότητα του νεοναζισμού. Από το Ρέθυμνο μέχρι τα Πομακοχώρια, από το Δίστομο μέχρι τη Φλώρινα, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές”.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κατά της συγκέντρωσης τάσσεται και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φλώρινας το οποίο με ανακοίνωση του αναφέρει: “Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την προσπάθεια επανόδου στο πολιτικό προσκήνιο της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα. Δεν μπορούν να γίνουν τιμητές -πατριώτες οι δολοφόνοι του Φύσσα και υμνητές του Γ Ράιχ. Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς Δήμος Φλώρινας, Αστυνομική Δ/νση ως οφείλουν να αποτρέψουν την συγκέντρωση. Το ΠΑΣΟΚ πιστό στις αρχές του δεν θα συναινέσει σε εκδηλώσεις μίσους και επαναφοράς πλατειών αγανακτισμένων. Ο πατριωτισμός δεν διακηρύσσεται, είναι τρόπος ζωής και προσφοράς στα ιδανικά της πατρίδας”.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ενάντια στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής τάσεται και ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας με ανακοίνωση του καλώντας όλους τους νέους, φοιτητές και κατοίκους να συμμετέχουν στην αντισυγκέντρωση ενάντια στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 18/12 στις 11 μ.μ.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα τους αναφέρουν “Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση κάθε σωματείου και συλλογικών φορέων, και πρέπει να ξεδιπλωθεί σε κάθε εργασιακό, εκπαιδευτικό χώρο και γειτονιά. Γι’ αυτό αποκτά τεράστια σημασία η συμμετοχή όλων στην αντισυγκέντρωση ενάντια στο κάλεσμα «για τη δήθεν υπεράσπιση της Μακεδονίας μας» που χωρίς ντροπή καλεί η Χρυσή Αυγή την Κυριακή 18/12.

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τις σοβαρότατες ευθύνες της αστικής πολιτικής, που επικροτεί τη γραμμή του αυταρχισμού και της καταστολής τροφοδοτώντας και αναπαράγοντας σκοταδιστικές και επικίνδυνες αντιλήψεις ενάντια στο οργανωμένο, εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Το δόγμα νόμος και τάξη που η κυβέρνηση προωθεί σε όλα τα επίπεδα, από τον νόμο για τις διαδηλώσεις μέχρι και την ωμή αστυνομική βία και ασυδοσία, επιβεβαιώνει την βασική της στόχευση για την θωράκιση του κράτους, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσει χώρο για υλικές παραχωρήσεις στα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πατώντας πάνω σε ιδεολογήματα της «εθνικής ενότητας», τον αντιπροσφυγικό ρατσισμό και τις «παραδοσιακές αξίες» («πατρίς-θρησκεία-οικογένεια») δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης και δράσης φασιστικών/ ακροδεξιών ομάδων που θα δρουν κατασταλτικά και θα αξιοποιούνται ως «παράγοντας σταθερότητας» προκειμένου να καταπνίξουν και να τρομοκρατήσουν κινήματα.
Είναι χρέος των συλλογικών φορέων να βάλουν ξανά φραγμό σε αυτή την προσπάθεια έξαρσης του φασισμού. Ο λαός πρέπει να απαντάει απέναντι στις θρασύδειλες εμφανίσεις των φασιστών, όπως έκανε στο παρελθόν και αποτυπώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την οποία ένας ολόκληρος λαός χαρακτήρισε ως εγκληματική οργάνωση. Σε καμία περίπτωση, όμως, η αιτία του φασιστικού φαινομένου δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από το αποτέλεσμα μιας δίκης, αλλά αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός μέσα στις σχολές μας και στους δρόμους.

Καλούμε σε αντισυγκέντρωση ενάντια στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 18/12 στις 11 μ.μ.
Αντιδράμε δυναμικά και μαζικά, συγκρουόμαστε με την ιδεολογία του φασισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος