Φλώρινα: Αναφορά Π. Πέρκα για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στο ύψος των τιμών του 2010, ήτοι 21 ευρώ πλέον ΦΠΑ/χιλιόλιτρο, έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής, κατέθεσε ως αναφορά η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα στον τον Υπουργό Οικονομικών.

Η κα. Πέρκα, αφού υπερτονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της περιοχής, στην οποία παρατηρούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τον χειμώνα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία βίαιης απολιγνιτοποίησης, όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή, ζητά την άμεση εξέταση της επιστολής και την ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργείου για το ζήτημα ενώ περιμένει όπως λέει την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση του αιτήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.

Η επιστολή του ΕΚΦ αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Το ζήτημα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, παραμένει μέχρι και σήμερα, κρίσιμο για την επιβίωση εκατομμυρίων νοικοκυριών στη χώρα, πολλώ μάλλον στην Φλώρινα. Και τούτο διότι από το 2010 και μετά, λόγω των αλλεπάλληλων ρυθμίσεων που είχαν ως γενεσιουργό αιτία τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας, ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά το ιλιγγιώδες ποσοστό του 1.244%!!! Συγκεκριμένα, η επιβάρυνση του ΕΦΚ ανά χιλιόλιτρο πετρελαίου θέρμανσης, από τα 25,83 € το 2010 έφτασε σήμερα τα 347,20 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!.. Δεδομένου ότι είναι πλέον απολύτως αναγκαίο, στο πλαίσιο της ύπαρξης του δημοσιονομικού χώρου που η Κυβέρνηση επικαλείται ότι έχει δημιουργηθεί, το Εργατοϋπλληλικό Κέντρο Φλώρινας με το θεσμικό του ρόλο, ζητά ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, τουλάχιστον στο ύψος του 2010 (21 € πλέον ΦΠΑ/χιλιόλιτρο), έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος