Φλώρινα: 9.500 στρέμματα αγριελιών είχαν δηλώσει ότι καλλιεργούσαν επιτήδειοι που εισέπρατταν παράνομα επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Εδώ και χρόνια είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και για παράνομες επιδοτήσεις ακόμη και στην ακριτική Φλώρινα, όταν ανακαλύψαμε ότι είχαν δηλωθεί και επιδοτηθεί 9.500 στρέμματα αγριελιών στην περιοχή, τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού, γεγονός που -όπως είπε- είχε πάει μέχρι τον τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος το προώθησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου, Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας, τόνισε, ότι το θέμα το είχε θέσει πρώτη η ΕΑΣ, γιατί επιδοτήσεις που έπρεπε να λαμβάνουν οι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής πήγαιναν σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τον πρωτογενή τομέα, ούτε υπήρχαν οι καλλιέργειες για τις οποίες επιδοτούνταν.

Όπως επισημαίνουν και οι δύο “θα πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο και να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που ανήκουν σε εμάς που είμαστε πραγματικοί παραγωγοί και οι επιδοτήσεις να δίδονται και σε όλους τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα”, υπογραμμίζοντας πως “εδώ και χρόνια περιμένουμε μια απάντηση στις καταγγελίες που είχαν γίνει και επιτέλους βλέπουμε, ότι κάτι γίνεται με όλες τις αποκαλύψεις σχετικά με τις παράνομες επιδοτήσεις που ελάμβαναν κάποιοι εις βάρος όλων ημών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος