ΕΒΕ: “Ήδη η περιοχή έχει πληγεί από την εκροή συναλλάγματος, δεν αντέχει άλλο”

Έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων και τους φορείς της περιοχής έχει προκαλέσει η εκροή συναλλάγματος στη γειτονική χώρα λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών στην βενζίνη που έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ στην περιοχή της Φλώρινας.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Εκπρόσωπος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ιωάννης Φιλιππίδης “αρκέτοι κάτοικοι, όπως και παλιότερα, καταφεύγουν στη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να γεμίσουν τα ντεπόζιτα τους με βενζίνη καθώς εκεί η τιμή είναι σαφώς μικρότερη λόγω και της μειωμένης φορολογίας”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά για την εκροή συναλλάγματος ζητώντας μια ειδική φορολογική ζώνη για την περιοχή έτσι ώστε να μπορούν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις αλλά και να μην βγαίνει το χρήμα από τη χώρα.
“Πριν κλείσουν τα σύνορα λόγω κορονοϊού είχαμε επισημάνει πάλι το πρόβλημα καθώς η χώρα έχανε 1 εκατ. ευρώ με την έξοδο των Ελλήνων στις γειτονικές χώρες όχι μόνο για βενζίνη αλλά και για ψώνια” επεσήμανε ακόμα ο κ. Σαπαλίδης υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ειδικών ρυθμίσεων για την περιοχή. Σημείωσε τέλος ότι από αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου που θα είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στη γειτονική χώρα λόγω κατάργησης του plf θα δούμε τη μεγάλη εκροή των κατοίκων τόσο για βενζίνη όσο και για ψώνια γενικότερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος