Ετήσιο μνημόσυνο της ιδρύτριας του νοσοκομείου Φλώρινας

Το τακτικό ετήσιο μνημόσυνο της ιδρύτριας του Γ.Ν. Φλώρινας, Ελένης Δημητρίου, ημέρα της ονομαστικής της εορτής, ευχαριστώντας την έτσι για την μεγάλη ευεργεσία της, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό, Αγ. Λουκά του Νοσοκομείου.

Ετήσιο μνημόσυνο της ιδρύτριας του νοσοκομείου ΦλώριναςΗ διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, Τόιτου Χρυσούλα, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ευεργέτιδας και της ιδρύσεως του Γ.Ν.Φ. αναφέροντας: “Πριν πολλά χρόνια, το 1934, η Ελένη Δημητρίου με δωρεά 3.000 χρυσών λιρών ξεκίνησε την ανέγερση του Νοσοκομείου, το οποίο λειτούργησε το 1938 ως δημοτικό Νοσοκομείο. Έκτοτε έχουν γίνει πολλές κτιριακές παρεμβάσεις – επεκτάσεις και αλλαγές για να φτάσουμε στη σημερινή μορφή και δομή, σε Νοσοκομείο των 140 κλινών εκ των οποίων οι 30 ανήκουν στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Αμυνταίου.

Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες ευεργέτες και δωρητές έχουν προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας τις δύσκολες μέρες, οι οποίοι ως γνωστόν διέθεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία και την ευγνωμοσύνη τους στον Έλληνα – συνάνθρωπο – συμπατριώτη. Έτσι και το 1934 η Ελένη Δημήτριου, συνέβαλε στην ίδρυση του Νοσοκομείου μας. Το φιλανθρωπικό έργο της συνεχίζεται και σήμερα, όπου πολλοί συντοπίτες μας, άλλοι επώνυμα άλλοι ανώνυμα, ενισχύουν με τις δωρεές τους τη λειτουργία του Νοσοκομείου”.

“Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας Covid-19 – τόνισε – οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, κλήθηκαν να προσφέρουν τα μέγιστα και υπεράνω προσωπικών αναστολών, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, όπου από αρχές του 2020,το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρέθηκε αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας με βασικό πρόταγμα, την υπεράσπιση της Υγείας, ως κοινωνικό αγαθό, χωρίς καμία εξαίρεση για κανέναν συμπολίτη μας, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες σε εθνικό επίπεδο, όπου σε συνεχή συνεργασία με την πολιτεία(προϊστάμενη αρχή- 3η ΥΠΕ, Υπ. Υγείας, ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και τους τοπικούς φορείς, ιδιαίτερα την τοπική Αυτοδιοίκηση, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, για τη όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης”.

Ετήσιο μνημόσυνο της ιδρύτριας του νοσοκομείου Φλώρινας“Τέλος σήμερα – υπογράμμισε – μαζί με τη μνήμη της Ελένη Θ. Δημητρίου, τιμούμε και μνημονεύσαμε και τους δικούς μας ανθρώπους τους ανθρώπους του Νοσοκομείου που δεν είναι εν ζωή και όλα τα χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου από το 1938 έως σήμερα, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Γ.Ν.Φ, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι στη διαχρονική προσπάθεια αναβάθμισης του. Τιμούμε και το νοσηλευτή μας Κωνσταντίνο Πετσούκη, εορτάζοντα σήμερα όπου στο πρόσωπο του και την απώλεια του, βλέπουμε το άνθρωπο αγωνιστή που έδωσε και τη ζωή του, έναντι της πανδημίας καθώς είχε πληγεί και ο ίδιος από τον κορονοϊό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος